Informació per a:

Sergi Cortiñas Rovira

Associate Professor UPF
Director Acadèmic, Management, Law, Society & Humanities

Sergi Cortiñas és Doctor en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra, llicenciat en periodisme per la mateixa institució i en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona. És el Director Acadèmic del Màster en Periodisme Esportiu de la UPF Barcelona School of Management.

Sergi és professor agregat a la Universitat Pompeu Fabra, i les seves especialitats són els llenguatges i gèneres informatius, les tècniques de comunicació científica i el periodisme esportiu. Les àrees de recerca són el periodisme científic, la divulgació de les ciències, la redacció periodística i el periodisme esportiu.

UPF Research

• Management, Law, Society & Humanities

• Doctor, Ciències Socials i Jurídiques, Comunicació, periodisme i traducció.
  • Llicenciat / Títol de grau, Ciències Socials i Jurídiques, Comunicació, periodisme i traducció
  • Llicenciat /Títol de grau, Ciències, altres, Ciències Químiques

Director/a

• Màster en Periodisme Esportiu

Professor/a

• Màster en Periodisme Esportiu

• President de la Societat Catalana de Comunicació - Societat Catalana de Comunicació
  • Director Acadèmic, Management, Law, Society & Humanities - UPF Barcelona School of Management

Actividad Investigadora y transferencia

• AYORA, A., NOGUERAS, C., JIMÉNEZ-PANÉS, S., CORTIÑAS ROVIRA, S. (2023). Teaching (remotely) to communicate (remotely) with relatives of patients during lockdown due to the COVID-19 pandemic. PEC Innovation.
  • GÓMEZ FERNÁNDEZ, M., CORTIÑAS ROVIRA, S., PÉREZ TRIVIÑO, J. L. (2023). Sobrerrepresentación e infrarrepresentación del crimen en los medios de comunicación. Un estudio de caso en Barcelona. Política Criminal.
  • SALVADOR-MATA, B., CORTIÑAS ROVIRA, S., HERRERO-SOLANA, V. (2023). Research into journalism in Spain: Sizeable, but neither international nor impactful. Journalism, Estados Unidos.
  • SALVADOR-MATA, B., CORTIÑAS ROVIRA, S., HERRERO-SOLANA, V. (2023). Research into journalism in Spain: Sizeable, but neither international nor impactful. Journalism, Gran Bretaña.
  • CODINA BONILLA, L., MORALES-VARGAS, A., PEDRAZA JIMÉNEZ, R., CORTIÑAS ROVIRA, S. (2023). Comunicación académica: una disciplina que nos conviene impulsar. INDEX COMUNICACIÓN.
  • SALVADOR-MATA, B., CORTIÑAS ROVIRA, S., HERRERO-SOLANA, V. (2023). La investigación en periodismo y covid-19 en España: mayor impacto académico en citas, aproximaciones metodológicas clásicas e importancia temática de la desinformación. Revista Latina de Comunicación Social.
  • SALVADOR-MATA, B. (2022). Cobertura de la COVID-19 en la prensa de calidad. Cuando las portadas alarman y los editoriales tranquilizan. Doxa Comunicación.
  • CORTIÑAS ROVIRA, S., SALVADOR-MATA, B. (2022). The suggestive nature of words. Media coverage of homeopathy, acupuncture, reiki and Bach flower remedies in Spanish press 2011-2016. Journal of Biosocial Science, Cambridge, Gran Bretaña.
  • SALVADOR-MATA, B. (2022). The education institution in the face of the COVID-19 crisis: an accelerated transition towards the technological society of control ( ). Culture and Education.
  • CODINA BONILLA, L., CORTIÑAS ROVIRA, S. (2022). ¿Autoplagio o texto reciclado? Algunas implicaciones inesperadas de la digitalización de la ciencia. Anuario ThinkEPI.
Cargar más (10/25)
  • CORTIÑAS ROVIRA, S., PLAZA BUJÁN, J. Ó. (2023). La imagen en el cine y en el NO-DO del Atlético Aviación, el equipo militar del franquismo (1943-1946).. In: Manipulación en imágenes visuales y sonoras en ficción y no ficción. Coord: Agustín Gómez Gómez, Daniel Acle, Mireya Rocio Carballeda Camacho. Dykinson.
  • CORTIÑAS ROVIRA, S. (2022). La terminologia i la comunicació durant la crisi del COVID-19. Una visió des del periodisme científic.. Institut d'Estudis Catalans, Barcelona, España.
  • MARTÍNEZ-VILLAGRASA, B., CORTIÑAS ROVIRA, S., LLACER, T., ESPARZA, D. (2020). Methodology for the analysis and self-reflection of design students about their competences. Dins Buck, Lyndon; Bohemia, Erik; Grierson, Hilary. DS 104: Proceedings of the 22nd International Conference on Engineering and Product Design Education (E&PDE 2020). VIA Design.
  • CORTIÑAS ROVIRA, S., OTROS , O. (2020). Methodology for the analysis and self-reflection of design students about their competences.. Proceedings of the 22nd International Conference on Engineering and Product Design Education (E&PDE 2020), VIA Design, VIA University in Herning, Denmark..